Greger får en vän, av Gustav, 9 år

GregerOmslag

Greger får en vän

Av Gustav, 9 år

Det var en gång en pojke som hette Greger. Greger förstörde i klassrummet och var riktigt dum på rasterna. Greger hade inga vänner. Han hade bara sin hund Rufus. Rufus var tre år. Rufus var Gregers enda vän. Men Greger ville ha en riktig vän. En dag när Greger är ute och går med Rufus, träffar Rufus en annan hund som heter Bamse. Då tänker Greger, tänk om jag också hade en vän.

Men en dag sa Rufus till Greger: – Jag ska hjälpa dig att få en vän.

– Tack, svarar Greger.

– Men var ska vi hitta en vän, säger Greger.

– Jag vet inte, säger Rufus.

– Vi börjar imorgon. Dagen efter går Greger upp jättetidigt. Han äter frukost och sedan går han och väcker Rufus.

– Var ska vi börja? Säger Greger till Rufus.

De går till affären.

Det är en fin dag och solen skiner så att man nästan inte kan titta. Men i affären finns ingen vän till Greger. Det finns bara vuxna som handlar.

GRegerbild

– Vi går till lekplatsen, säger Rufus.

De börjar gå mot lekplatsen. Men helt plötsligt har Rufus försvunnit. Greger går bort mot lekplatsen. Han tror att Rufus kan vara där. Men Rufus är inte på lekplatsen. Greger går runt och frågar barnen som är på lekplatsen om dom kan hjälpa honom att leta efter Rufus. Men alla säger bara: – Aldrig hjälper vi en som sån som du.

Men till slut hittar han en tjej som heter Lisa. Hon vill hjälpa Greger att hitta Rufus. Lisa har också en hund som heter Vilmer. Han är också borta. De går och letar efter dem. Och bakom ett träd sitter Rufus och Vilmer och äter på varsitt  hundben som dom har hittat.

Och idag har Greger fått en vän.

 

Av Gustav, 9 år,

Skrivarverkstad med Sagopedagogen Inger Duberg, Skövde stadsbibliotek, februarilovet, 2014

 

Kommentera